Sportpsychologie – Mentale begeleiding

Sportbureau New-Skills draagt bij aan mentale coaching om de sportprestatie, de schoolprestaties en sociale omgang van de spelers te verbeteren.

We hebben er allemaal mee te maken gehad. Het gevoel voordat je het veld op gaat en de zenuwen door je lijf gieren. Je kunt het niet tegengaan en je vraagt je van alles af; Hoe zal de wedstrijd verlopen? Wat gebeurt er als ik verlies, of als ik win? Wat moet ik eigenlijk met deze gedachten? Het is algemeen bekend dat mentale weerbaarheid een erg belangrijke rol speelt bij sportprestaties, maar we weten niet altijd hoe we daar mee om moeten gaan. Sportpsychologie kan antwoord geven op bovenstaande vragen en helpt bij vraagstukken zoals de mentale weerbaarheid en de mentale kracht. Wat houden deze twee aspecten in? Kun je mentale weerbaarheid trainen en hoe kun het je sportrendement verbeteren?

Wat is sportpsychologie?

Sportpsychologie is een deelgebied van de psychologie waarbij het gedrag in sportsituaties wordt bestudeerd, dat veel kan bijdragen op het rendement van de sporters. Het omvat dus vooral de relatie tussen de mentale, sociale en fysieke facetten van de sport. Deze relatie heeft op elk moment invloed op de speler en moet daarom als één geheel worden gezien. Net als alle andere trainingsvariabelen moet het mentale deel ook worden getraind en geperfectioneerd. Het is daarom van groot belang dat sporters, zowel de mentale vaardigheden als de technische, tactische en fysieke trainingsvariabelen onder de knie krijgen om het beste sportrendement te kunnen leveren.

Hoofddoel binnen Sportbureau New-Skills is jou als spelers te verbeteren. Daarbij speelt mentale begeleiding een grote rol, zoals technische, tactische en fysieke aspecten. Door sportpsychologie in onze methode te introduceren kunnen wij er voor zorgen dat jouw sportprestaties uiteindelijk zullen verbeteren.