Sportbureau New-Skills traint volgens de Wiel Coerver methode en heeft daarbij zijn eigen draai aangegeven, beide manier richten zich specifiek op voetbalaspecten met nadruk op techniek van spelers. De methode van Sportbureau New-Skills is het trainen op verschillende ondergronden zoals, gras, kunstgras, straatvoet en zaalvoetbal. De voordelen van trainen op verschillende ondergronden worden in het onderstaande kopje toegelicht. Leren doe je door veel te oefenen en dus veel herhalingen te maken. Bij ons leren de spelers sneller, omdat ze veel plezier en uitdaging hebben. Door de spelers in diverse oefenvormen, spel- en wedstrijdsituaties te brengen, zoals verschillende ondergronden worden ze continu opnieuw geprikkeld door de vele variatie binnen onze methode. Daarbij voegt het sportbureau New-Skills het mentale coaching en medische keuring bij om spelers nog beter te begeleiden.

Straat

Het straatvoetballen…  daar is het voor vele voetballers mee begonnen. Door op straat te voetballen en trainen willen wij de spelers aanzetten om geleerde technieken toe te passen. Het straatvoetbal is hier uiterst geschikt voor, vanwege het spelen op een klein veldje. Verder draagt het voetballen op straat bij aan de ontwikkeling van de motorisch, felheid en de fysiekheid van de spelers, voornamelijk het strijden voor een bal en het winnen van individuele duels.

Gras

“Back to origin”… Het professionele voetbal wordt voornamelijk op natuurlijk gras gespeeld, dit in tegenstelling tot het amateurvoetbal. Daarom vinden wij het uiterst belangrijk dat spelers ook trainen op natuurlijk gras, dit ter voorbereiding voor het echte werk in het professionele voetbal. Ook draagt het trainen op gras bij aan de ontwikkeling van de balcontrole van spelers, vanwege de oneffenheid van een natuurlijk grasveld (in tegenstelling tot een kunstgrasveld).

Kunstgras

De focus van New-Skills ligt primair op het verbeteren van de technische aspecten van spelers. Het trainen op kunstgras draagt bij aan deze ontwikkeling, omdat het baltempo op kunstgras veel hoger ligt dan op natuurlijk gras. Vanwege het hogere baltempo moeten spelers hun balbehandeling verfijnen om de bal te kunnen blijven controleren. 

Zaal

Het voetbal in de zaal wordt voornamelijk gespeeld in de ‘kleine ruimte’ en is daarmee intensiever dan voetballen op het veld. De voordelen van het spelen in de zaal zijn de korte en intensieve bewegingen, denk hierbij aan korte sprints en korte schijnbewegingen. De intensiviteit van deze bewegingen verbetert daarmee de fysieke gesteldheid van spelers. Daarnaast roteren spelers constant in de loop van een zaalvoetbalwedstrijd en leren daarmee het overnemen van posities. 

Voor spelers staat natuurlijk het winnen van wedstrijden en het beter worden voorop, maar voor New-Skills is de individuele ontwikkeling van alle spelers het meest belangrijk. Wij bieden zowel recreanten en prestatiegerichte spelers de mogelijkheid om hun individuele voetbal aspecten te verbeteren. Tijdens de techniektrainingen werken onze gekwalificeerde trainers eraan de actiepunten van alle spelers te ontwikkelen. Al onze trainer hebben affiniteit met betaald voetbal hierdoor proberen we onze spelers op een hoog niveau training te geven.